Sidor

fredag 13 juli 2012

Morotscupcakes



Ca 15 st
Muffinssmet
2 st ägg
2 dl socker
2 dl mjölk
1 dl solrosolja
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 krm salt
200 g rivna morötter

Frosting
100 g philadelfiaost
60 g smör/margarin
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 tsk citronsaft 







 Morotscupcakes med philadeflia och citronfrosting




1. Vispa ägg och socker pösigt
2. Blanda alla torra varor i en bunke
3. Rör i torrvarorna i äggsmeten tillsammans med mjölken och oljan
4. Rör i morötterna
5. Häll smeten i muffinsformar som med fördel placerats i en muffinsplåt, fyll inte riktigt ända upp
5. Grädda i 200 grader ca 15 minuter, låt muffinsen svalna
6. Rör samman alla ingredienserna till frostingen. Blir frostingen för lös, tillsätt då mer florsocker. Bred på muffinsen med en kniv eller spritsa på med en spritspåse.
7. Dekorera med valfritt strössel eller cockos.
Am.L

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar